Ускоро...
За пример изворног кода погледајте eidapplet/eidapplet-demo.html

Примери употребе аплета у веб апликацијама

Популарна услуга замене саобраћајне дозволе за нову (картичну) на порталу Е-Управа користи JFreesteel аплет за читање података са личне карте. Напомена за Mac OS X.

Апликација компаније Application Software Partner користи JFreesteel аплет за брзо попуњавање личних података очитавањем са личне карте.


Напомене

Јава и 64-битни Windows

Windows у 64-битној варијанти омогућава покретање како 64-битних тако и 32-битних програма. За исправно учитавање Јава аплета 32/64-битна варијанта Јава радног окружења мора да се поклопи са варијантом прегледача. То значи да Јава окружење и прегледач морају бити или оба 32-битни или оба 64-битни.

На сајту java.com доступан је водич како да проверите коју варијанту прегледача користите.

За преузимање 64-битног Јава окружења покрените 64-битни прегледач и изаберите Windows Offline инсталацију. Уколико прегледач буде исправно препознат преузета датотека ће у имену имати „x64“, а неће имати „i586“. Уколико добијате погрешну датотеку, за инсталацију Јава 8 преузмите .exe датотеку под ознаком Windows x64 што би требало да буде претпоследња ставка на тој страници. Пре клика на линк прихватите лиценцу кликом на „Accept License Agreement“.

Уколико користите и 32-битни и 64-битни прегледач, без проблема можете да инсталирате обе варијанте Јава окружења.

Google Chrome

На систему Microsoft Windows почев од верзије Google Chrome 42 неопходно је у напредним подешавањима омогућити NPAPI додатке, што укључује и додатак за Јава аплете (Oracle Java Plugin). Прочитајте упуство.

На ГНУ/Линуксу Google Chrome 35 и новији уопште не подржава NPAPI додатке укључујући и додатак за Јава аплете (Oracle Java Plugin или IcedTea-Web). Користите Мозила Фајерфокс или други прегледач који је заснован на њему.

На Mac OS X Google Chrome 37 и ранији долази само у 32-битној варијанти док је за покретање јава аплета (Oracle Java Plugin) неопходан 64-битни прегледач. Користите Мозила Фајерфокс, Apple Safari или Google Chrome 38 или новији.